K.O.R.A.A.L. Check

Voor het controleren van de lucht voorziening is het ezels bruggetje koraal te gebruiken,


1. Kraan is nog dicht. Neem de automaat in je mond en adem in. Let er op dat je geen lucht aan kunt zuigen. Kan dat wel? Check het uitlaatklepje. Als de klacht niet verholpen kan worden, mag je niet met deze automaat duiken. Neem de automaat uit je mond. Herhaal deze check bij je octopus.

2. Open de kraan, terwijl je de loosknop van je automaat een stukje ingedrukt houdt. Zodra je de lucht hoort sissen, laat je de loosknop langzaam opkomen voor je de kraan helemaal opendraait. Draai nu de kraan een kwartslag terug. Luister of dat je nog lucht hoort sissen. Hoor je nog lucht sissen? Loop dan alle aansluitingen na. Begint de automaat pas na verloop van tijd zachtjes te sissen? Laat dan de eerste trap nakijken.

3. Druk de loosknop weer even in en Ruik of er geen oliesporen of andere ongerechtigheden in de lucht zitten. In dat geval moet je in geen geval met de fles gaan duiken.

4. Ademweerstand? Dat mag niet. Kijk of de kraan van de fles helemaal open staat. Zo ja, demonteer de eerste trap dan en controleer of het filter van de aansluiting schoon is. Is het filter niet vervuilt en is er nog steeds voelbare weerstand. Wellicht is de automaat defect of ontregeld. Niet met deze automaat duiken.

5. Controleer nu de Ademweerstand van je octopus doe dat volgens bovenstaand puntje.

6. Lucht genoeg? Lees meteen de druk van de fles af en check of die voldoende is voor de voorgenomen duik.